O SAJTU

UntitledSajt Razvojne igrice – učimo reči je razvijen u okviru projekta „Različiti, jednako važni – Korak dalje“ koji realizuje „Savez udruženja Gradjanska alijansa za socijalnu inkluziju GASI Požega“ uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Igrice koje se ovde nalaze autorsko su delo jednog oca čije dete ima problema sa razvojem govora. Igrice je na početku pravio za svoje dete a nakon toga je počeo da ih deli preko društvenih mreža kako bi ih koristili i drugi roditelji za svoju decu. Nakon nekog vremena uradio je demo sajt koji se nalazio na besplatnom, ograničenom hostingu a broj poseta rastao je svakog dana pa se ukazala potreba za izradom prezentacije na profesionalnom hostingu. Rad na ovom sajtu smo započeli u januaru 2015. godine a u planu nam je da ga stalno upotpunjavamo novim sadržajima i vizuelno usavršavamo.

Ovaj sajt je zamišljen da se na njemu nalaze edukativne igrice, video snimci i materijali koje možete preuzeti i odštampati pa ih kao takve koristiti u terapiji govora i pažnje. Na sajtu se nalaze i linkovi relevantnih ustanova, organizacija i udruženja kojima se možete obratiti za pomoć. U delu sa litetraturom postavljaćemo knjige u PDF formatu koje možete preuzimati.

Pozivamo sve koji imaju neku ideju sa kojom bi unapredili ove igrice, napravili nove i na bolji način ih prezentovali neka nas kontaktiraju i neka daju svoje predloge.

Prilog RTS-a o autoru i ovom sajtu:

 

Deo emisije „Pod pravim uglom“ na televiziji Telemark, posvećene perojektu „Različiti, jednako važni – Korak dalje“ u kojoj je obavljen intervju sa autorom sajta.

1 Comment

  • stevan каже:

    na prvi pogled nije lose samo je trebalo koristiti latinicu. ako bih hteo da koristim ovo za ucenje slova ili da nauci da kuca neke reci ne mogu jer je svuda latinica, kako na tastaturi tako i na drugim uredjajima

Leave a Comment