O SAJTU

UntitledSajt Razvojne igrice – učimo reči je razvijen u okviru projekta „Različiti, jednako važni – Korak dalje“ koji realizuje „Savez udruženja Gradjanska alijansa za socijalnu inkluziju GASI Požega“ uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Igrice koje se ovde nalaze autorsko su delo jednog oca čije dete ima problema sa razvojem govora. Igrice je na početku pravio za svoje dete a nakon toga je počeo da ih deli preko društvenih mreža kako bi ih koristili i drugi roditelji za svoju decu. Nakon nekog vremena uradio je demo sajt koji se nalazio na besplatnom, ograničenom hostingu a broj poseta rastao je svakog dana pa se ukazala potreba za izradom prezentacije na profesionalnom hostingu. Rad na ovom sajtu smo započeli u januaru 2015. godine a u planu nam je da ga stalno upotpunjavamo novim sadržajima i vizuelno usavršavamo.

Ovaj sajt je zamišljen da se na njemu nalaze edukativne igrice, video snimci i materijali koje možete preuzeti i odštampati pa ih kao takve koristiti u terapiji govora i pažnje. Na sajtu se nalaze i linkovi relevantnih ustanova, organizacija i udruženja kojima se možete obratiti za pomoć. U delu sa litetraturom postavljaćemo knjige u PDF formatu koje možete preuzimati.

Pozivamo sve koji imaju neku ideju sa kojom bi unapredili ove igrice, napravili nove i na bolji način ih prezentovali neka nas kontaktiraju i neka daju svoje predloge.

Prilog RTS-a o autoru i ovom sajtu:

 

Deo emisije „Pod pravim uglom“ na televiziji Telemark, posvećene perojektu „Različiti, jednako važni – Korak dalje“ u kojoj je obavljen intervju sa autorom sajta.

3 Comments

Leave a Comment